Raffaello cheesecake

1:03

Jako malá jsem si přála být baletkou. Ostatně asi jako každá malá holčička. Líbily se mi drdůlky, tylové sukničky, trikůtky, líbily se mi panenky, které ukazovaly, že být tím, čím chcete být je tak snadné... otočky a výskoky za doprovodu klavíru, překrásné kostými a ta něžnost. Ano, baletkou jsem si být přála, ač na balet jsem nikdy nechodila. Kdepak já a nějaký sport v dětství. To se naprosto vylučovalo, ba pouze ta představa je dost vtipná. Ke sportu jsem vedena nebyla. Zato mě vedli k jiným věcem.

Maminka se starala, abych byla jednou dosti praktická. Brala si mě do kuchyně, abych s ní vařila. Nejdříve jsem vařila já s ní, pak ona se mnou a postupně už jsem vařila sama.. naučila mě všem základům i kouskům, které už jsou takříkajíc ,,majstrštyky,, . Dala mi lásku ke kuchyni, k domácnosti, k jídlu. Dala mi schopnost, abych i s jídlem zacházela s láskou.

V reklamě na Raffaello nikdy nechyběla, alespoň, co se pamatuji, baletka. Díky Bohu, nyní už reklamy na pralinky trochu pozměnili. Ukažte mi jedinou baletku, která by spořádala krabici cukru a pak se vznášela jak bláček. Nechme být... Raffaello jsou však mezi ženami snad ty nejpopulárnější pralinky. Vždy se snažím přijít na chuť tomu krému.. co v něm je tak zvláštního, že jej nedokážu napodobit?! A proč je tak vzácný, že jej obsahují pouze Raffaella? Co třeba udělat takovou ,,Raffaellu,, jako variaci na bílou Nutellu?

Měla jsem ale jakousi euforickou náladu. Něžnou a úsměvnou. Měla jsem chuť si tu náladu upéct...





 Ingredience:
250 g kokosových věnečků
100 g másla

Náplň:
500 g mascarpone
1 plechovka kondenzovaného mléka Salko
300 g čerstvého krémového sýra
1 plechovka kosového mléka
panáček kokosového sirupu Monin
100 g cukru
3 vejce
1/2 hrnku strouhaného kokosu
2 balení pralinek Raffaello

Dále:
250 g zakysané smetany
50 g moučkového cukru
1/2 hrnku strouhaného kokosu
2 balení pralinek Raffaello
hrst mandlí

Postup:
Začneme krustičkou. Věnečky si pořádně nadrtíme. Když máte vztek, je úžasné připravovat cheesecake, jelikož se na drcení sušenek pomocí paličky na maso můžete vyřádit :). Klidně nechte i sem tam větší kousek, nemusí být ze sušenek nutně prášek. Smíchejte je se změklým máslem a vytvořte těstíčko, které prsty vmačkáte do pečicím papírem vyložené dortové formy. Krustičku si dáme předpéct do trouby předehřáté na 200 C. Trvá to jen 10 minut. Poté vyndáme a necháme prochladnout.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny.  druhé míse smícháme mascarpone, čerstvý sýr, Salko a kokosové mléko. Do krémové směsi přilijeme ušlehaná vejce a propojíme. Vmícháme Minin a strouhaný kokos. Nyní si načneme Raffaello ( a neujídat! ) a pralinky, ač se nám to zprvu nebude líbit, nasekáme. Nasekáme je na takové hezké čtvrtky, které pak jen jemnými tahy propojíme s krémovou směsí. Náplň vlijeme na krustu a dáme péct na 35-45 minut.
Po vytažení necháme cheesecake vychladnout. Jakmile bude studený, dáme jej chladit do lednice  a to nejméně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Poté si připravíme krémík, kterým cheesecake potřeme. Budeme na něj muset smíchat zakysanou smetanu s moučkovým cukrem. Tímto potřeme vršek vychladlého cheesecaku. Zasypeme strouhaným kokosem, ozdobíme pralinkami Raffaello ( pokud je nakrájíte tak, jako já na obrázku, je pak velmi vhodné vše rychle zkonzumovat, jelikož krém v pralince má tendenci tuhnout :) Myslím, že to ale nebude problém) a posypeme mandlemi pokrájenými na hranolky. Mandle už nepražíme a necháme je jejich čerstvé chuti.
Cheesecake dáme opět do lenice. Teď už můžeme chladit jen krátce, aby nám smetana trochu zatuhla.

Přeji krásné chutnání...








You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images