Dýňový cheesecake

2:11

To, když je sezona dýní. Ale i když sezona není. Má sestra na tento cheesecake nemůže zapomenout a loňský podzim jsem jej vytahovala z trouby asi pětkrát a pokaždé zavládlo nadšení.

Já zase byla nadšená, když jsem ty dýně kupovala :) . navštívili jste už někdy dýňovou farmu? Úzasný výlet! A zvlášť ta má oblíbená - Bykoš. Najdete tady vše, co se Vám vybaví, když se řekne podzim. Dýně nejrůznějších druhů od mini až po ty, co velikostí připomínají kola od traktoru. Tvaru hrušky, jablka i takové, jaké jste dosud netušily, že  rostou. 
Dále tu mají i úchvatnou zeleninu a sušené dekorace. Slaměnky, levanduli, kukuřici, makovice..copak to mohu vše vyjmenovat? Nemohu, protože pokaždé, když tam zavítám, jsem ze všeho tak mile rozčarovaná, že jen ukazuji ,,to chci, to chci a to chci taky,, . Nalejí Vám zde jejich dýňovou polévku, uříznou kus koláče ( tuším, že sladkého i slaného), nabídnou pyré a k tomu se můžete projít bludištěm z balíků slámy a pohladit si králíky. Je to prostě farma. http://www.pumpkins.cz/

Měla jsem to potěšení pro ně už péct. A co to bylo? To budu zveřejňovat postupně. Každopádně tento cheesecake mezi mnou zvolenými výrobky nechyběl. 





 Ingredience:
150 g Derby sušenek ( nebo jiných kakaových)
50 g másla
450 g dýně Hokkaido
400 g čerstvého sýru
150 g cukru
3 vejce
2 lžíce kukuřičného škrobu nebo hladké mouky
pár kapek vanilkové esence
pokrájené kousky mandlí
trocha nastrouhané hořké čokolády

Postup:
Nejdřív se popereme s dýní. Nejdříve přepůlíme, vydlabeme semínka a poté ji oloupeme ( ale jde to ztuha :( ). Dužinu pokrájíme na kostky, které uvaříme doměkka. Poté scedíme a rozmixujeme na pyré, které necháme vychladit.
Mezitím si připravíme sušenkovou krustičku. Sušenky nadrtíme a spolu s máslem z nich vytvoříme těstíčko, které prsty napěchujeme na dno formy. Tentokrát netvoříme okraje.
Do vychladlého pyré zašleháme vejce, vanilku, cukr, škrob a následně jemnými tahy vmícháme také čerstvý sýr. Můžeme přidat trochu mandliček, nebo, kdo chce extra podzimní verzi, může ochutit i skořicí nebo muškátovým oříškem. Směs vlijeme na krustu, trochu uhladíme a dáme péct do trouby předehřáté na 170 C cca na 40-50 minut.
Cheesecake se bude nejspíš ještě trošku třást, ale toho se nelekejte, však on ztuhne :)
Ještě tak hodinku po upečení necháme v troubě s pootevřenými dvířky sušit, aby pro něj nebylo vyndání z horka moc velkým šokem. Poté teprve necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak nejlépe přes noc chladíme v lednici.
Zdobíme pokrájenými mandlemi a nastrouhanou hořkou čokoládou.

Ať Vám chutná ...
















You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images