Raffaello buchta
11:37Pokud nemáte moc času a potřebujete napéct ( ať už pro své chutě nebo pro chutě ostatních), zkuste tuhle buchtu. Nejen, že je snadná, provoní Vám kuchyň sladkou kokosovou vůní ( zavřete okno před hmyzem) a nemusíte se o ni skoro starat, ale je tak dobrá, že zmizí pomalu stejnou rychlostí, jakou jste ji připravili.
270 g hladké mouky
250 ml mléka
200 g cukru moučka
250 g kokosu
2 vanilkové cukry
2 vejce
1 balení kypřicího prášku do pečiva
250 ml smetany ke šlehání
100 g cukru moučka na dokončení
Postup:
Vejce vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a jedním vanilkovým ( pokud máte domácí vanilkový cukr, efekt bude několikanásobně lepší ) do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a přilijeme mléko. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané ( můžete kokosem :) ) formy.
Teď celý povrch zasypeme kokosem smíchaným se 100 g moučkového cukru a jedním vanilkovým cukrem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 C na 20 minut.
Ihned po vyndání z trouby přelijeme smetanou. Buchta nám ji nádherně vsákne a bude pak tím nejvláčnějším, co jste ochutnali :).
Krásné chutnání...
0 komentářů