Broskvovo meruňkový cheesecake s tymiánem

1:13

Když tymián v červnu kvetl, byl kouzelný. Ty kvítky se mi tolik líbily, že jsem jich pár natrhala a nakonec i s lístky zužitkovala do přípravy cheesecaku pro sestru k svátku.




Ingredience:
250 g Derby sušenek ( nebo jiných kakaových)
125 g másla
400 g čerstvého sýra
250 g zakysané smetany
3 vejce
80 g cukru krystal
3 broskve nebo 1 broskvový kompot
6 meruněk
pár snítek tymiánu
1 čirá dortová želatina v prášku
200 g zakysané smětany + 1 lžíce moučkového cukru

Postup:
Nejdříve připravíme krustičku. Nadrtíme si sušenky ( s těmi Derby to jde snadno. Má maminka jim říká ,,hovínka,, ale tento název já striktně vylučuju, protože mi pak celý výsledek dokonale znechutí :D ) a smícháme je se změklým máslem. Hmotu prsty vmačkáme do formy i na okraje.
Čerstvý sýr, zakysanku, vejce, cukr a trochu lístků timiánu ( ne nějaké obr množství, stále pečeme sladké a tymián by měl být cítit jen na špičku jazyka) smícháme dohromady. 4 meruňky si nakrájíme na čtvrtměsíčky a vyskládáme je na krustičku. Zalijeme náplní a dáme péct do trouby předehřáté na 170 C cca na 30-40 minut.
Vyndáme a necháme pořádně vychladnout, nejlépe do druhého dne. Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem a potřeme jí vršek cheesecaku. Ozdobíme na půlky nakrájenými broskvemi a zbylými meruňkami na kostičky. Práškovou želatinu připravíme podle návodu a jen jemně jí cheesecake ,,poťukáme,, . Rozhodně nic nevylívejte naběračkami, prosím!
Dáme znovu vychladit minimálně na 2 hodiny a jako hřeb ozdobíme kvítkem tymiánu :)


Ať chutná...







You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images