Nepečený borůvkový cheesecake s bílou čokoládou
4:47Nejprve odkrojíte malý, docela maličký kousek. Usadíte se, nebudete ani přemýšlet, kam zabořit vidličku, jíž odkrajujete. Jistě, že do špičky čtvrtky. Jakmile začne vidlička zajíždět lehce do jemné vrstvy náplně, zastaví se trošku ztuha u sušenkové krustičky. Tam si musíte rukou trochu přitlačit. Poté vidlička cinkne o talířek a Vy už můžete ochutnat své první sousto.
Zaručuji Vám, že poté už budete odkrojovat kousky stále jen větší :)
200 g Oreo sušenek
100 g rozehřátého másla
400 g bílé čokolády
250 g čerstvého krémového sýra
250 g zakysané smetany
250 g mascarpone nebo ricotty
250 g borůvek
Postup:
Sušenky si rozdrtíme na prášek, máslo rozpustíme a oboje smícháme dohromady. Vznikne nám sušenková hmota, kterou namačkáme na dno formy. Teď je dobré mít místečko v mrazáku, jelikož tam dáme formu s krustičkou odležet cca na 15-20 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Nelekejte se, že v receptu nenajdete cukr. Žádný už díky čokoládě nepotřebujete :) Smíchejte tedy jen čerstvý sýr, zakysanou smetanu, mascarpone a asi 3/4 borůvek ( ale pozor, aby se nepomačkaly, cheesecake chceme mít bílý!). Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a rovnou přilijte do sýrové směsy. Promíchejte a celou náplň vlijte na připravenou krustičku, kterou jste právě vyndali z mrazáku. Povrch cheesecaku by neměl být moc hladký, tak se nebojte vytvořit klidně i himaláje. Vrště, kupte, hlaďte a následně vytahujte do špiček, jak se Vám zlíbí :) Nakonec povrch ozdobte celými borůvkami a cheesecake dejte opět na 15-20 minut do mrazáku.
Po této době jej přemisťte do lednice, kde vydrží klidně i dva dny, ale u nás doma je tato představa bláhová :)
Ať Vám chutná ...
0 komentářů