Nepečený cheesecake s kokosem a modrými plody

5:36

Tenhle chceesecake byl trošku oříšek. A to doslova...

Šly jsme jednou se sestrou Prahou. Kupovaly jsme nějaké ovoce a v tom jsem uviděla kokosový ořech. Připomnělo mi to doby, kdy jsme tyhle celé kokosy dostávaly jako dárek od Mikuláše. Pár jsem si jich potěžkala a ten jeden tak nádherně žbluňkal svou šťávou uvitř, že mě touha zlanařila a já se najednou viděla, jak jej nesu k prodavačce. No jo, ale pokud jste domácnost bez kladiva, kde největší síla je buď v mámině ruce, když louská pistácie nebo v paličce na maso, máte s rozlousknutím ořechu trochu problém. Nechtěla jsem přijít ani o kapku šťávy, takže jsem na to šla opatrně. Ze začátku, tedy. Pak už mi bylo všechno jedno.
Vzala jsem kudličku, paličku a mlátila, co to šlo. A vida, nakonec jsem nad ořechem zvítězila :)
Od té doby není žádná hora tak vysoká...




Ingredience:
200 g Oreo sušenek
100 g másla
400 g bílé čokolády
250 g čerstvého krémového sýra
250 g zakysané smetany
250 g mascarpone nebo ricotty
100 g borůvek
100 g ostružin
1 kokosový ořech ( můžete nahradit i strouhaným kokosem a kokosovým mlékem)

Postup:
Formu na dort si vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem. Já vykládám pečicím papírem při tomto receptu pouze dno, kraje se pak od formy oddělují krásně samy, stačí, když cheesecake obříznete ještě stále ve formě po jeho obvodu.
Sušenky si rozdrtíme na prášek, máslo rozpustíme a oboje smícháme dohromady. Vznikne nám sušenková hmota, kterou namačkáme na dno formy. Teď je dobré mít místečko v mrazáku, jelikož tam dáme formu s krustičkou odležet cca na 15-20 minut.
Teď se vrhněte na ten kokosový ořech. Pokud Vám to nepůjde, určitě si kvůli tomu nelikvidujte nervy ani ruce. Pokud se do něj ale prokopete, rozkrájejte dužinu a nechte odkapat šťávu.
Nyní smíchejte čerstvý sýr, zakysanou smetanu, mascarpone a 3/4 borůvek. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a vmíchejte do směsi. Přidejte kokosovou šťávu nebo trochu kokosového mléka, 3/4 dužiny ( zbytek nechte na ozdobu) a náplň rozdělte do dvou misek. Jednu nechte jak je, do druhé přidejte 3/4 ostružin. Ty náplň obarví ( a my ji chceme mít strakatou).
Formu se sušenkovou krustičkou vyndejte z mrazáku a střídavě na ni vršte obě dvě náplně, aby byl cheesecake hezky strakatý.
 Nakonec posypejte zbylými borůvkami, ostružinami a kokosovou dužinou, Dejte zpátky do mrazáku na takových 15-20 minut a poté přendejte do lednice alespoň na 2 hodiny.

Hezky si zamlsejte...







You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images