Nepečený cheesecake s kozím mlékem, bílou čokoládou a plody z lesa

7:26

Představte si zeleň. Teď tu zeleň rozdělte do jednotlivých kopečků, z nějakých kopečků vytvořte kopce. Hrajte si s tou zelenou. Támhleten svah je světle zelený, svěží a mladší, támhleten je tmavší a zralejší, tamten má od každého trochu a navíc ještě pár sedmikrásek. Teď sem vpusťte trochu vzduchu. Alespoň tolik, aby to stačilo k tomu, že se tráva bude vlnit, že se Vám pyly lučního kvítí vloudí samovolně do nosu a že se budete moci zhluboka, pořádně nadechnout, přičemž se Vaše hruď naplní tím nejčistším vzduchem, jaký kdy dýchala. Ať se prohání, ať si ševelí... Nechte skrze mraky proniknout několik tenkých slunečních paprsků. Ony ty nejtenčí kolikrát dokáží přivodit to nejpříjemnější teplo. A teď se zeposlouchejte. Slyšíte to? Cinkání.. to cinkají zvonky, které mají krávy přivázané okolo krku. Vlastně to nejsou jen krávy, jsou to i býčci, jsou to také koně, vepři, kozy, slepice... zelenina a ovoce.. kam se podíváte, všude je něco, co je naprosto nedotknuté. Nebo jen mírně. A tomu se říká ,,pravý farmářský ráj,, a odtud máme BIO. Bio mléko a jogurt, který jsem použila při přípravě tohoto receptu.
Mnohé možná odradí, že tentokrát jsem dala přednost kozím výrobkům před těmi kravskými. Dělíme se na ty, co kozí produkty zbožňují nebo nenávidí. Nic mezi není. Já patřím mezi zbožňovatele, ale i kdybych byla nenávistník, v tomto cheesecaku budu kozí produkty zbožňovat a budu se pak chtít zbožňovatelem určitě stát. Kozí mléko i jogurt dodávají tomuto cheesecaku přímo fantastickou smetanovost a svěžest. Jako byste skutečně byli na tom nejčerstvějším horském vzduchu a z plecháčku popíjely chladivou smetanově smetanovou smetanu, k ní sem tam uzobávali luční maliny a ostružiny, jejich šťáva Vám na rukou zanechá pěkné fialovo růžové tečky, ještě prsty si olízněte...

Já Vám prostě slibuji, že tenhle cheesecake je tím nejčerstvějším, nejvenkovštějším a nejsvěženším a že po jeho ochutnání budete googlit, kam si dojet pro nejlepší kozí produkty ( ba ne přímo pro kozu)...




Ingredience:
Krusta:
250 g Sušenek Oreo i s náplní
100 g rozehřátého másla

Náplň:
750 g krémového čerstvého sýra
200 g Bio kozího jogurtu
250 ml kozího mléka
80 g cukru
120 g kvalitní bílé čokolády
250 g čerstvžch malin
250 g čerstvých ostružin
2 balení želatinového ztužovače zastudena

Postup:
Tentokrát připravujeme nepečený cheesecake, takže si nemusíme předehřívat troubu. Stačí, když si vyložíme dno dortové formy pečicím papírem. Sušenky Oreo si nadrtíme i s náplní. Můžeme v těstíčku nechat i malé kousky. Přilijeme rozpuštěné máslo a smícháme v pořádně lepkavou tmavou hmotu. Tou vyložíme dno formy a dáme na 15 minut do mrazáku zatuhnout.
Nyní si připravíme náplň.
čerstvý sýr smícháme s kozím jogurtem a mlékem. Přidáme cukr a na kostičky nakrájených 100 g bílé čokolády. Ztužovače si smícháme s vodou a vlijeme do sýrové směsi. Pořádně mícháme, aby se nám neutvořily hrudky. Nyní naneseme na sušenkovou krustičku jen nepatrnou vrstvu krému. Jen tak, aby nám zakrývala sušenky. Poklademe 3/4 malin a ostružin. Zbylé si necháme na ozdobu. Zalijeme ovoce zbytkem náplně a dáme pořádně chladit. Tentokrát jsem byla silná a i přes škemrání strávníků nechala cheesecake chladit do druhého dne. Věděla jsem, že bude tužší, bude se lépe krájet, chutě se více propojí a bude potom jako nebe v ústech. Takže chladíme do druhého dne.
Poté ozdobíme zbylými malinami a ostružinami a nasekanou bílou čokoládou.

Ať Vám chutná...

















You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images